EE Label Factory

Online labels ontwerpen

EE Label Factory is een dochteronderneming van Koninklijke Weverij EE Labels in Weeze. EE Labels fabriceert labels, etiketten en branding-producten voor onder andere de stoffen- en textielindustrie. Het bedrijf is opgericht in 1900. EE Labels levert onder meer aan Hema, Victor&Rolf, Piet Hein Eek, van Gils, en is zelfs hofleverancier van Huis Ten Bosch.

Vanuit de behoefte om ook ontwerpers in het MKB van dienst te kunnen zijn, is de webshop EE Label Factory opgericht. Bij EE.L.F. kun je professionele kwaliteitslabels ontwerpen en bestellen in een kleinere oplage.

Online tool voor productie van unieke labels

EE.L.F. was op zoek naar een passende huisstijl met logo en een website die aansluit bij de hedendaagse mode- en interieurbranche. De nieuwe website moest zodanig ontworpen zijn dat het product, professionele kwaliteitslabels, toegankelijker zou zijn voor kleine bedrijven en ondernemers. Klanten kunnen nu via de nieuwe website zelf hun eigen label of etiket ontwerpen en bestellen. Ieder stap in het proces is voorzien van een instructievideo. Deze video’s zijn te zien op onze Youtube-kanaal, zijn multi-inzetbaar en worden ook gebruikt voor diverse marketingdoeleinden.

Heldere website met configuratietool

Het nieuwe website design is vernieuwend en speels opgezet. Zeker door het gebruik van iconen, de heldere kleuren, sfeerbeelden en instructievideo’s. Een online configuratietool is door development ontwikkeld waarmee bezoekers zelf de labels en etiketten kunnen ontwerpen. De kleuren, letters en het formaat van de labels zijn in de tool geïntegreerd zodat meteen zichtbaar is hoe het label eruit komt te zien.

Wij hebben voor EE.L.F. de complete visuele online identiteit en beleving verzorgd, van logo tot fotografie en videoshoots. De website, content en tool sluiten nu naadloos op elkaar aan en het gehele concept past als naald en draad bij de branche.