GGZ Ecademy

Een overzichtelijk e-learning platform

GGZ Ecademy is een vereniging van ggz- en onderwijsinstellingen. De coöperatie telt in totaal ruim 65 leden.

GGZ Ecademy ontwikkelt, onderhoudt en distribueert actuele en betaalbare leerproducten van hoge kwaliteit voor professionals binnen deze instellingen. Door deze gezamenlijke aanpak levert GGZ Ecademy een belangrijke bijdrage aan het waarborgen en delen van kennis binnen deze instellingen en opleidingen.

Onder het motto ‘Samen leren in de ggz’ worden inmiddels circa 65.000 mensen in deze sectoren bediend en hebben de professionals toegang tot ruim 150 leerproducten zoals bijvoorbeeld e-learning modules, trainingen en video platforms.
Tot de leden van GGZ Ecademy behoren onder andere GGZ Noord-Holland, Hogeschool Rotterdam, GGZ Drenthe, de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de University of Applied Sciences.

Blended learning met duidelijke route

Vanuit de behoefte om online helderder en meer responsive (op mobiele apparaten) aanwezig te zijn moest de bestaande website opnieuw worden ontworpen.

Ook wilde GGZ Ecademy dat de diverse doelgroepen makkelijker hun weg vinden op de site en dus de informatie over de diverse leerproducten sneller kunnen bereiken. Gebruiksvriendelijk, informatief en compleet waren de sleutelwoorden.

Een andere belangrijke doelstelling was het beter vindbaar maken van ggzecademy.nl om zo ook potentiële leden te kunnen bereiken.

3110 x GGZ Ecademy - A man and a woman shaking hands in front of a blue background

Overzichtelijk webdesign voor efficiënt gebruik

Zoals gebruikelijk heeft 3110 eerst een uitgebreide analyse gemaakt van de performance van de huidige website. Op basis hiervan hebben wij een geheel nieuw, maatwerk concept voor GGZ Ecademy ontworpen.
Een optimale customer journey hebben we bovenaan de lijst met aandachtspunten gezet.

Het beknopte menu zorgt ervoor dat de diverse doelgroepen direct zien waar zij heen moet navigeren om snel bij de informatie te komen die zij zoeken.

Nieuw op de website is de productcatalogus. Waar men op de oude site uitgebreid moest zoeken naar een specifieke cursus, heeft 3110 in het design een overzichtelijke productcatalogus ingevoegd. Inclusief zoekfunctie!

Door het gebruik van een eigentijds lettertype, heldere kleuren en frisse graphics wordt de informatie nu ‘vriendelijker’ en dus toegankelijker overgebracht. En door het plaatsen van actueel en relevant beeldmateriaal oogt de website niet alleen eigentijdser, ook verbetert dit de vindbaarheid van de website aanzienlijk.

3110 heeft met deze nieuwe website voor GGZ Ecademy een efficiënte en sterke online vertegenwoordiging en een gebruiksvriendelijke, moderne e-learning omgeving gecreëerd