in-lite

De magie van tuinverlichting

In de spotlight

in-lite, een innovatief én luxueus merk voor buitenverlichting waarbij alles draait om beleving. Met slimme technologie maakt in-lite van iedere buitenruimte een unieke plek. De producten zijn duurzaam en energiezuinig door LED-lichtbronnen.

Een team van in-lite professionals genaamd in-lite LAB, verzorgd hiernaast speciale projecten waarbij zij de meest magische tuinverlichting creaties maken. in-lite is online over de gehele wereld verkrijgbaar, met fysieke verkooppunten en zélfs een Playground in Nederland!

Een verfijnde User Experience

De producten van in-lite draaien om het creëren een magische tuinbeleving. Midden in de coronatijd kwam in-lite bij 3110 met de vraag om een component te ontwerpen en bouwen waarmee de klant gemakkelijk een afspraak bij een in-lite dealer kan plannen. Om zo, de producten & showtuinen te bekijken en natuurlijk geïnspireerd te raken.

Hierna volgden vele pagina’s en componenten, zoals de homepage, productdetailpagnia’s en een Cornerstone pagina waarmee de klant ook online de luxueuze producten kan ervaren. Ook wordt in-lite voorzien van wekelijkse en maandelijkse e-commerce rapportages waarin alle data en de Customer Journeys belicht worden aan de hand van het See, Think, Do, Care model.

Een inspirerende homepage

De uitdaging van 3110 was om de in-lite beleving duidelijk over te brengen op de homepage, met hierbij het verzoek het behoud van reeds bestaande componenten.

De video heeft een prominente plek op de homepage gekregen, namelijk in de header, waar de magie van de in-lite tuinverlichting weergegeven wordt. De voordelen, Unique Selling Points, zijn direct onder de header video uitgelicht. Het designteam heeft hiervoor iconen op maat ontworpen die aansluiten bij de voordelen. Om het licht van de producten beter uit te lichten, zijn donkere tinten toegevoegd aan het kleurenpalet. Dit zorgt voor een contrast waarin de producten en sfeerafbeeldingen letterlijk in de schijnwerpers staan.

 

De ‘perfecte’ landingspagina

3110 creëerde een Cornerstone pagina van 10.000 woorden, om de SEO een boost te geven. Het designteam leefde zichzelf uit met allerlei verschillende componenten, waarin de beleving van in-lite óók online terugkomt.

Zo is het mogelijk om met behulp van animerende buttons een impressie van de in-lite verlichting te zien bij daglicht, schemertijd (zonsondergang) & avondlicht. Bovendien is het mogelijk om de verschillen in producttoepassingen te zien. Door bijvoorbeeld zelf de wandlampen of opbouwspots aan of uit te zetten in het animerende component. Cool!

Voor zowel consumenten als B2B; de INSIDERS

in-lite is niet enkel voor consumenten. Het merk werkt namelijk graag samen met hoveniers en tuinarchitecten. Hiervoor is het platform INSIDER geïntroduceerd, speciaal voor alle business-to-business klanten.

Het vraagstuk voor de INSIDER website was om het ontwerp te onderscheiden van de consumenten website. Het designteam van 3110 heeft een visuele scheiding gecreëerd door een ander kleurenpalet te introduceren. Op deze manier is het voor de gebruiker inzichtelijk is om welk platform het gaat. Zo kleuren de buttons van het INSIDER platform goud en worden er reviews getoond van hoveniers die al ervaring hebben met de in-lite producten.

Daarnaast is het stappenplan, de Plug & Play voor het installeren van producten, ontworpen om eenvoudig en op een intuïtieve manier door alle stappen te swipen. Dit proces heeft geen uitgebreide toelichting nodig. Het Plug & Play component werkt intuïtief en de gebruikers kunnen zelf bepalen of zij meer van het installatieproces willen zien.

Een duurzame digitale strategie

Om in-lite de aankomende jaren nóg verder te laten groeien, is een goede digitale strategie van belang. 3110 heeft samen met in-lite en partners een duurzame digitale strategie opgesteld. Met een uitvoerige analyse op de doelgroep, Customer Journeys, concurrenten en álle andere beschikbare data is er een omnichannel visie gecreëerd. De websites zijn getest op User Experience en voorzien van een optimalisatievoorstel. Nu de doelen zijn opgesteld én getest op de haalbaarheid, is de strategie klaar om werkelijkheid te worden!

Optimaal genieten van jouw tuin? Kies voor in-lite