Newsletter

To receive or not to receive

Newsletter

All I Want for Christmas…

…is een kerstmis mailing template! Wees er snel bij voordat de cadeaus zijn ingepakt! Een unieke kerstgroet in jouw eigen huisstijl. HO! HO! HO! Let it snow kerstmails. Wees op tijd en bestel je feestelijke kerstgroet. 3110 helpt tevens met overstappen, support en inrichten van jouw mail template.

Vraag een gesprek aan met één van onze experts info@3110.nl of +31 10 84 26 586.

Welke mailing tool is geschikt voor jou?

Om maar met de deur in huis te vallen …

Met de introductie van de Algemene verordering gegevensbescherming (AVG) in 2018 merkten we dat onze klanten behoefte hadden aan een nieuwe mailtool die voldoet aan alle Europese richtlijnen betreffende deze nieuwe privacywetgeving. Voor het naleven van AVG en het versturen van nieuwsbrieven en mailingen, moet namelijk worden voldaan aan onderstaande strenge voorwaarden:

 • Expliciete toestemming voor het verkrijgen van klantgegevens zoals naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en een registratiedatum.
 • Het plaatsen van heldere informatie over het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens in cookie- en privacy statement.
 • Verwerkingsregister bijhouden: hoe de opt-in is verkregen, met welk doel de persoonsgegevens zijn opgeslagen, welke beveiliging in acht is genomen en wie de verantwoordelijke is voor de verwerking.
 • Het sluiten van een verwerkersovereenkomst met 3de partijen, zodat er op een correcte manier met gegevens van klanten omgegaan wordt.
 • De voorkeur heeft dat de server van de mailtool binnen de Europees Economische Ruimte staat.

 

Het laatste punt is dan ook de voornaamste reden om te kiezen voor een andere mailtool dan Mailchimp omdat de server van Mailchimp in de VS staat en de marketingsoftware daardoor valt onder het Amerikaanse Privacy Shield.

Mailchimp is wel gecertificeerd voor het EU-US Privacy Shield, waarbij persoonsgevoelige data zijn beschermd. Maar in de VS wordt anders omgesprongen met persoonsgegevens, zeker als het aankomt op bijvoorbeeld de ‘Patriot Act’. Dus is er altijd een kans dat de Amerikaanse overheidsdiensten toegang kunnen krijgen tot deze gegevens. Maar als Europees bedrijf blijf jij uiteindelijk wel altijd verantwoordelijk voor wat de buitenlandse verwerker doet. Geen fijn idee!

Wij hebben daarom gekozen voor een mailtool waarvan de server binnen de Europees Economische Ruimte (EER) gevestigd is. Het doorgeven van persoonsgegevens binnen de Europese Unie (EU) mag onbeperkt, want het beveiligingsniveau is overal in de EU gelijk. Op onze speurtocht naar een alternatief voor Mailchimp was het met name belangrijk om vergelijkbare gebruikersvriendelijke functies te kunnen blijven gebruiken en dat deze budgetvriendelijk is.

Features mailing tool

Waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte mailing tool:

 • Veilige dataverwerking
 • Custom templates maken of overzetten van vanuit een ander programma
 • Profilering/ personalisatie
 • Marketing automation
 • Koppeling met CMS/ PHP based
 • Responsive design
 • E-commerce functies

Is jouw mailing tool wel AVG-proof?

Is er een koppeling met jouw website? Kun je rapportages en resultaten inzien? Krijg je voldoende support? Bekijk de features van verschillende budget- en gebruiksvriendelijke mailing tools hier:

3110 partnership met Laposta

Inmiddels hebben we meerdere van onze klanten geholpen de overstap te maken naar Laposta en zijn een partnership met Laposta aangegaan. We verzorgen de volledige migratie van iedere bestaande mailtool naar Laposta: van het overzetten van oude nieuwsbrief templates en abonnees, tot de koppeling met de huidige websiteformulieren.

Daarnaast heeft 3110 al 10+ jaar ervaring met het ontwikkelen van nieuwe templates en mailing strategieën voor doelgroepen in diverse mailing tools, zoals Mailchimp, Copernica en Laposta. 3110 richt mailingen in met doeltreffende content, de benodigde campagne URL’s en CTA’s. En door nauwkeurig te monitoren tonen we precies aan hoe effectief jouw nieuwsbrief is en hoe je hier een vervolg aan kunt geven met behulp van marketing automation. Ons partnership met Laposta maakt het mogelijk dat we snel hulp kunnen bieden bij al je inhoudelijke en technische vragen.

Geïnteresseerd? Word wegwijs in mailingtools en vraag een adviesgesprek aan met één van onze experts info@3110.nl of +31 10 84 26 586.