Newsletter

To receive or not to receive

Newsletter

Mailchimp vs Laposta en AVG

Om maar met de deur in huis te vallen …

Met de introductie van de Algemene verordering gegevensbescherming (AVG) in 2018 merkten we dat onze klanten behoefte hadden aan een nieuwe mailtool die voldoet aan alle Europese richtlijnen betreffende deze nieuwe privacywetgeving. Voor het naleven van AVG en het versturen van nieuwsbrieven en mailingen, moet namelijk worden voldaan aan onderstaande strenge voorwaarden:

 • Expliciete toestemming voor het verkrijgen van klantgegevens zoals naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en een registratiedatum.
 • Het plaatsen van heldere en eenvoudige informatie over het verzamelen/ gebruiken van persoonlijke gegevens in cookiemelding/ privacy statement.
 • Verwerkingsregister bijhouden: hoe de opt-in is verkregen, met welk doel de persoonsgegevens zijn opgeslagen, welke beveiliging in acht is genomen en de verantwoordelijke voor de verwerking.
 • Het sluiten van een verwerkersovereenkomst met, in ons geval, Laposta, zodat er op een correcte manier met gegevens van klanten omgegaan wordt.
 • De voorkeur heeft dat de server van de mailtool binnen de Europees Economische Ruimte staat.

 

Het laatste punt is dan ook de voornaamste reden om te kiezen voor een andere mailtool dan Mailchimp is omdat de server van Mailchimp in de VS staat en de marketingsoftware daardoor valt onder het Amerikaanse Privacy Shield. Mailchimp is wel gecertificeerd voor het EU-US Privacy Shield, waarbij persoonsgevoelige data zijn beschermd. Maar in de VS wordt anders omgesprongen met persoonsgegevens, zeker als het aankomt op bijvoorbeeld de ‘Patriot Act’. Dus is er altijd een kans dat de Amerikaanse overheidsdiensten toegang kunnen krijgen tot deze gegevens. Maar als Europees bedrijf blijf jij uiteindelijk wel altijd verantwoordelijk voor wat de buitenlandse verwerker doet. Geen fijn idee!

Wij hebben daarom gekozen voor een mailtool waarvan de server binnen de Europees Economische Ruimte (EER) gevestigd is. Het doorgeven van persoonsgegevens binnen de Europese Unie (EU) mag onbeperkt, want het beveiligingsniveau is overal in de EU gelijk. Op onze speurtocht naar een alternatief voor Mailchimp was het met name belangrijk om vergelijkbare gebruikersvriendelijke functies te kunnen blijven gebruiken.

Laposta Mail Solution

Laposta biedt het volgende:

 • Veilige dataverwerking
 • Zelf templates maken of overzetten van vanuit een ander programma
 • Profilering/ personalisatie
 • Marketing automation
 • Koppeling met CMS/ PHP based
 • Responsive design
 • E-commerce functies

 

31 10 partnership met Laposta 

Inmiddels hebben we meerdere van onze klanten geholpen de overstap te maken naar Laposta. We zijn een partnership met Laposta aangegaan en we bieden iedere nieuwe klant deze mailing tool aan. We verzorgen de volledige migratie van de bestaande mailtool naar Laposta: van het overzetten van oude nieuwsbrief templates en abonnees, tot de koppeling met de huidige websiteformulieren.

Daarnaast heeft 31 10 al 10+ jaar ervaring met het ontwikkelen van nieuwe templates en mailing strategieën voor doelgroepen in diverse branches en richten mailingen in met doeltreffende content, de benodigde campagne URL’s en CTA’s. Door nauwkeurig te monitoren tonen we precies aan hoe effectief jouw nieuwsbrief is en hoe je hier een vervolg aan kunt geven met behulp van marketing automation. Door ons partnership met Laposta kunnen we je snel hulp bieden bij al je inhoudelijke en technische vragen.

Geïnteresseerd? Voor meer informatie mail of bel Sylvi Rakers.