Newsletter

To receive or not to receive

Newsletter

E-mailmarketing is een levendige en krachtige manier om met mensen in contact te komen. Het is een zeer persoonlijke manier om jouw doelgroep te bereiken. Daarom werkt e-mailmarketing op z’n best als het gepersonaliseerd is. E-mail kan aangepast worden aan de acties van klanten, zodat elke communicatie relevant is voor hun interesse.

Dus waarom e-mailmarketing inzetten? Het is handig, persoonlijk én direct!

De tien ingrediënten

Wij vertellen je graag meer over de geheimen van een optimale conversieratio bij e-mailmarketing. Zo zijn de essentiële ingrediënten van een succesvolle e-mailmarketing campagne o.a.:

 • Schrijf een killer onderwerpregel.
 • Schrijf een pakkende preview text.
 • Maak de mail persoonlijk.
 • Houd de structuur van de mail logisch, kort én overzichtelijk.
 • Maak gebruik van tot de verbeelding sprekende afbeeldingen.
 • Maak je e-mail mobile friendly.
 • Een heldere call-to-action als afsluiter.
 • Test je e-mail campagne (o.a. laadtijd).
 • Meet de resultaten.
 • Bied klantenservice aan.

Features mailing tool

Bij het kiezen van een geschikte mailing tool moet je letten op o.a. de veilige dataverwerking, custom templates, profilering/personalisatie, marketing automation, koppeling met CMS/PHP, responsive design en e-commerce functies.

Welke mailing tool is geschikt voor jou?

Is er een koppeling met jouw website? Kun je rapportages en resultaten inzien? Krijg je voldoende support? Bekijk de features van verschillende budget- en gebruiksvriendelijke mailing tools hier:

Is jouw mailing tool wel AVG-proof?

Met de introductie van de Algemene verordering gegevensbescherming (AVG) in 2018 merkten we dat onze klanten behoefte hadden aan een mailtool die voldoet aan alle Europese richtlijnen betreffende deze nieuwe privacywetgeving. Voor het naleven van AVG en het versturen van nieuwsbrieven en mailingen, moet namelijk worden voldaan aan onderstaande strenge voorwaarden:

 • Expliciete toestemming voor het verkrijgen van klantgegevens zoals naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en een registratiedatum.
 • Het plaatsen van heldere informatie over het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens in cookie- en privacy statement.
 • Verwerkingsregister bijhouden: hoe de opt-in is verkregen, met welk doel de persoonsgegevens zijn opgeslagen, welke beveiliging in acht is genomen en wie de verantwoordelijke is voor de verwerking.
 • Het sluiten van een verwerkersovereenkomst met 3de partijen, zodat er op een correcte manier met gegevens van klanten omgegaan wordt.
 • De voorkeur heeft dat de server van de mailtool binnen de Europees Economische Ruimte staat.

Wij hebben gezocht naar een mailtool waarvan de server binnen de Europees Economische Ruimte (EER) gevestigd is. Want als Europees bedrijf blijf jij uiteindelijk altijd verantwoordelijk voor wat de buitenlandse verwerker doet. Geen fijn idee! Het doorgeven van persoonsgegevens binnen de Europese Unie (EU) mag onbeperkt, want het beveiligingsniveau is overal in de EU gelijk. Op onze speurtocht was het met name belangrijk om gebruikersvriendelijke functies te kunnen blijven gebruiken en dat deze budgetvriendelijk is.

3110 partnership met Laposta

Inmiddels hebben we meerdere van onze klanten geholpen de overstap te maken naar Laposta en zijn we een partnership met Laposta aangegaan. We verzorgen de volledige migratie van iedere bestaande mailtool naar Laposta: van het overzetten van oude nieuwsbrief templates en abonnees, tot de koppeling met de huidige websiteformulieren.

Daarnaast heeft 3110 al 10+ jaar ervaring met het ontwikkelen van nieuwe templates en mailing strategieën voor doelgroepen in diverse mailing tools, zoals Mailchimp, Copernica, Sendinblue en Laposta. 3110 richt mailingen in met doeltreffende content, de benodigde campagne URL’s en CTA’s. En door nauwkeurig te monitoren tonen we precies aan hoe effectief jouw nieuwsbrief is en hoe je hier een vervolg aan kunt geven met behulp van marketing automation. Ons partnership met Laposta maakt het mogelijk dat we snel hulp kunnen bieden bij al je inhoudelijke en technische vragen.

Geïnteresseerd? Word wegwijs in mailingtools en vraag een adviesgesprek aan met één van onze experts info@3110.nl of +31 10 84 26 586.