Jaiks … zit je nog op de goede weg? Er is inmiddels meer dan een jaar verstreken na de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Maar heeft jouw organisatie inmiddels alle privacybeschermende maatregelen getroffen? En worden die nu gemonitord, werken medewerkers volgens de nieuwe richtlijnen en hoe effectief is de naleving?

Algemene Verordening Gegevensbescherming anno 2019

Met de intrede van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018, is de bescherming van persoonsgegevens in heel Europa hetzelfde geregeld. Een grote impact voor de bedrijfsvoering in iedere organisatie. Internetgebruikers worden beter beschermd en hebben handvatten gekregen om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens. Om deze reden moet een privacy beleid uitgevoerd worden in iedere organisatie en alle werknemers die met vertrouwelijke informatie omgaan moeten dit beleid volgen. Voor veel organisaties is dit simpelweg nog geen onderdeel van de bedrijfspolicy, mede omdat er geen tools of functionarissen voor gegevensbescherming aangesteld zijn.

SafeHarbour biedt de oplossing

SafeHarbour heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het beschermen van persoonsgegevens. Met deze kennis hebben ze verschillende producten ontwikkeld waar mee jij en je organisatie grip krijgen op de veiligheid van informatie.

Met klanten zoals gemeenten en zorginstellingen, is SafeHarbour een belangrijke speler op het gebied van informatieveiligheid binnen de publieke sector. Zowel offline als online. Samen met een aantal partners en experts op dit vakgebied maakt SafeHarbour oplossingen voor het veiligstellen, bewaken en beheren van privacygevoelige informatie.

Bekijk hier enkele toepassingen:

31 10 en SafeHarbour werken al enige jaren samen en hebben diverse projecten samen gerealiseerd. Lees meer over 31 10 en SafeHarbour.